Jordanija in Izrael

 

PRVI DAN: LJUBLJANA - CARIGRAD - AMAN
Zbor na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v opoldanskih urah. Polet letala proti Carigraduin nadaljevanje leta v Amman. Predviden priistanek v večernih urah. Prevoz do hotela in prenočevanje.  

DRUGI DAN: AMAN - KAFERNAUM - GORA BLAGROV - NAZARET zajtrk, večerja
Vožnja do svetopisemskih krajev ob Galilejskem, Genezareškem in Tiberijskem jezeru. najprej do Kafernauma, ki ga imenujejo tudi Jezusovo mesto. obiskali boste Petrovo hišo in ostanke sinagoge iz 4.st. nadaljevali boste s Tabgho, kjer je Jezus pomnožil ribe in kruh, na kar še vedno spominja cerkev Petrovega primata in cerkev Pomnožitve kruha. oglede ob Galilejskem jezeru boste nadaljevali na Gori Blagorov, kjer stoji zanimiva cerkev iz 20. stoletja. Zaključili bomo v Nazaretu, kjer bo ogled bazilike Marijinega oznanjenja, Jožefove cerkve in Marijinega vodnjaka. Sprehodili se boste po starem delu mesta in tržnici. nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.  

TRETJI DAN: NAZARET - HAIFA - CESAREA - JERUZALEM zajtrk, večerja
Vožnja do Cezareje, odlično ohranjenega rimskega mesteca. ogled rimskega gledališča, križarskega mesta in rimskega akvedukta. nadaljevanje poti v Haifo, sodobno obmorsko mestece, ki se ponaša s čudovitimi vrtovi na pobočju gore Karmel in so ponos mednarodne verske skupnosti Bahai, katera šteje približno šest miljonov duš. Vožnja do okolice Jeruzalema. Večerja in nočitev.  

ČETRTI DAN: JERUZALEM IN BETLEHEM zajtrk, večerja ogled svetega mesta Judov, kristjanov in muslimanov
Mesto, ki je razdeljeno na različne verske četrti, je del svetovne kulturne dediščine. ogledali si boste najpomembnejše znamenitosti in sicer oljsko goro z judovskim pokopališčem, park Getsemani, kjer je Juda iškarijot izdal Jezusa, križev pot s 14 postajami, ki se konča pri cerkvi Božjega groba; nato do Zidu žalovanja, ki je edini ostanek Salamonovega svetišča ter naprej po judovski četrti, mimo Cardo maximusa, skoz armensko in krščansko četrt, vse do pisane muslimanske tržnice. Popoldan vožnja v Betlehem, rojstni kraj Jezusa, kjer boste obiskali cerkev Jezusovega rojstva in Votlino rojstva. nočitev.  

PETI DAN: JERUZALEM - MRTVO MORJE - KUMRAN - MASADA - AQABA zajtrk, večerja
Vožnja proti Mrtvemu morju, edinstvenem naravnem čudežu, ki leži v najnižji depresiji na svetu. Zaradi izjemne slanosti v njem, razen nekaj bakterij, ni življenja. Postanek za slano osvežitev. nadaljevanje vožnje proti Kumranu, kjer so v jamah odkrili znamenite Mrtvomorske rokopise in nato v Masado, hebrejsko utrdbo, kamor so se po padcu Jeruzalema zatekli privrženci sekte zelotov, ki so raje izbrali skupinski samomor, kot rimsko maščevanje. Proti doplačilu vožnja z vzpenjačo na vrh hriba, od koder je izjemen razgled na okoliško pokrajino. V poznih popoldanskih urah prečkanje jordansko izraelske meje in nastanitev v hotelu v letoviški Akabi. Večerja in nočitev.  

ŠESTI DAN: AKABA - PETRA zajtrk, večerja
Aqaba je živahno turistično središče in del dopoldneva boste lahko namenili kopanju ali ob doplačilu snorklanju ali izletu z ladjico na koralni greben. V popoldanskih urah urah se boste podali na izlet v Wadi Rum, čudovito dolino v puščavi. iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. nastale so izjemne mojstrovine, ki bolj sodijo na kak drug planet, kot pa na našo zemljo. Po želji in za doplačilo jo jo boste lahko doživeli z adrenalinsko vožnjo na jeep safariju, kar bo prav posebno doživetje. V večernih urah nastanitev v hotelu v Petri. Prenočevanje.  

SEDMI DAN: PETRA - AMMAN zajtrk, večerja,ogled Petre, najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije
Rdeče mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali samo beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega rožnatega mesta. na konjih se boste odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske, na koncu katere se vam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Sprehod po dolini, kjer boste občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo tako grški, kot rimski vplivi. Po ogledih prevoz do hotela v Ammanu. Večerja in nočitev.  

OSMI DAN: AMMAN - CARIGRAD - LJUBLJANA
V zgodnjih jutranjih prevoz na letališče in polet letala proti Ljubljani s prestopom v Carigradu. Predviden pristanek v Ljubljani v zgodnjih popoldanskih urah.  

CENA: min. 25 potnikov 1.351 €  

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na redni linii Ljubljana - Carigrad - Amman - Carigrad - Ljubljana v ekonomskem razredu, letališka pristojbina, varnostne takse, dodatek za gorivo in urejanje vize, navedene avtobusne prevoze po program, 6x polpenzion in ena nočitev po programu, nastanitev v hotelih 3*/4*, lokalnega in slovenskega vodnika vodnika, oglede in vstopnine po programu, organizacijo potovanja.  

ODHODI: 30.09., 28.10., 26.12.2012

DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba  197€; vodniku na poti:  osnovne napitnine  40€ ( tudi otroci), vstopno izstopne takse za Jordanijo in Izrael: 69 €.  

DOPLAČILA po želji:  vzpenjača v Masadi 15€ , izlet z ladjico na koralni greben greben 43€, jeep safari po puščavi Wadi rum 30€.    

 


Jordanija in Izrael

 


Ugodna ponudba potovanj po Aziji:

Deli to vsebino še z ostalimi: